|  
2017-09-19
  |  
  |  
  |  
  |  
  |  

KÖPVILLKOR, LEVERANS- OCH FRAKTVILLKOR MM.


PRISER och MOMS.
Alla priser är angivna inklusive moms 25%. Moms specificeras på ordern.

BETALNINGSSÄTT:
- Kortbetalning med VISA och Mastercard.
Faktura via Svea Ekonomi.
- Kontant. alt. Swish  Med kvitto.

Kortbetalning:
1. Välj Kortbetalning. Du länkas direkt till DIBS betalningsserver.
2. Välj typ av kreditkort, ange kortnummer, giltighetsdatum, kortets säkerhetskod (CVV) samt namn på kortinnehavaren.
3. En kontroll genomförs så kortuppgifterna stämmer.
4. Köpsumman reserveras först på ditt konto. Pengarna dras från ditt konto och den reserverade summan överförs via DIBS till företaget.
DIBS som hanterar kortuppgifterna uppfyller kraven för PCI-DSS. Företaget har ej tillgång till kundens uppgifter. De uppgifter som lämnas är mellan kund och bank.

Faktura:
Fakturan skickas någon dag efter levererad beställning. Fakturaavgiften är 20 kr. Fakturabetalning sker genom vår samarbetspartner Svea Ekonomi AB. Här måste du ange ditt personnr/organisationsnr, vara registrerad i folkbokföringsregistret samt vara över 18 år. Betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. 

Kontant:
Vid hämtning, med kvitto.

BESTÄLLNING och AVTAL:
Beställningar görs via hemsidan t o m cirka nov. 2017.
Ett avtal har ingåtts då företaget har skickat en bekräftelse på att beställningen accepterats.

ORDERBEKRÄFTELSE/KVITTO.
När din beställning är gjord så skickar vi direkt en orderbekräftelse via e-post.


WBBSHOP:
Shop och katalog:
 www.tulpanen.se 
Kontakt:                 info@tulpanen.se
Företag:                 Tulpanen Syd
Adress:                  Tobaksgatan 46, Ystad. 
Tel:                        0411-16510

Handelszon:          Sverige.
F-skatt:                  Godkänd för F-skatt. Reg. hos bolagsverket.

SORTIMENT HÖSTLÖKAR:
Företaget erbjuder kvalitetslökar från våra holländska leverantörerFör att ge så god kvalitet som möjligt sorterar och packar vi lökarna för hand. Vi förpackar i ett miljövänligt material i bruna papperspåsar. På dessa finns bl a en liten färgbild, info om höjd, lökstorlek mm. Vi skickar i paketet med våra planteringstips.
 
Sortiment övriga varor:
Företaget erbjuder ev. också andra produkter. 

LEVERANSVILLKOR:
Tulpanlökar och höstlökar är färskvara. Beställningar av lökleveranser sker från slutet av w 38 i sept till norra Sverige och därefter den närmaste veckan i sydlig riktning för att ge de bästa planteringsförutsättningarna.
 Därutöver skickas leveranserna allt eftersom beställningarna kommer in. I oktober utleverans efter 1-2 dagar.
Posten och DB Schenker är våra transportbolag. 

Leveransavisering om var du hämtar ut paketet fås via SMS till din mobil eller meddelande per telefon alt. med brev. 

FRAKTKOSTNAD:
Fraktkostnaden ses direkt vid orderläggningen. Fraktkostnaden specificeras alltid på orderbekräftelsen       

Leveranser övriga varor:
Leveranser av övriga varor sker inom 2-5 arbetsdagar. Posten alt. DB Schenker handhar våra transporter. 

TRANSPORTSKADOR:
Synliga skador på paket noteras direkt till fraktbolaget. Alla förpackningar är i gott skick när de lämnar företaget. En produkt som vi har konstaterat är felexpedierad ersätter vi. Återbetalning sker på det sätt som vi överenskommer efter kontakt.

ÅNGERRÄTT och RETURER:
Enligt lagen om distansavtal och avtal utan affärlokaler har du rätt att ångra köpet inom 14 dagar efter ordererkännandet. Undantag från lagen är varor som efter leverans snabbt kan försämras eller bli för gamla ex vis lökar och knölar.

Kontakta oss så gör vi vårt bästa för en god lösning. Vid kontakt vänligen  uppge följande: Namn, tel.nr, ordernummer samt varor.

Returkostnad: Om paketet returneras står du som kund för returkostnaden. Varorna bör återsändas i sin originalförpackning tillsammans med påsarna, inneremballaget och följesedeln. Returer får ej skickas som postförskott eller efterkrav. Vänligen spara ditt inlämningskvitto. Kontakta oss direkt vid returer på info@tulpanen.se  för möjlighet att 
lösa allt på bästa sätt.

För outlösta paket förbehåller sig företaget rätten att fakturera kunden 100:- för fraktkostnad, returfrakt och hanteringskostnader inkl moms.

SEKRETESS:
I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar dina uppgifter i endast företagets verksamhet. Vi dokumenterar all kommunikation som vi har med dig för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Vi lämnar inte ut dina personuppgifter till tredje part. Enligt lag har du rätt att få ta del av den information vi har registrerat om dig. Om den är felaktig kan du begära att informationen skall rättas eller tas bort.

UPPHOVSRÄTT:
Allt material är skyddat enligt upphovsrättslagen. Allt eftertryck av text och användande av bildmaterial som har fotograferats av oss och som har texten "
© www.tulpanen.se" är ej tillåtet utan medgivande från oss.

ALLMÄNNA VILLKOR.
Du måste ha fyllt 18 år för att handla hos oss samt ha en folkbokföringsadress i Sverige. 
När du bekräftat köpet genom att sända iväg din order har du också godkänt våra leveransvillkor och därmed lagt en bindande order.
Alla varor är Tulpanen.se egendom tills vi erhållit full betalning.
Alla falska beställningar eller bedrägeriförsök kommer omedelbart att polisanmälas. 
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar, produktförändringar, och eventuella färgavvikelser p g a bildtekniska orsaker då det ibland är svårt att ange exakta färgnyanser. 

Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om lagarna som gäller. Vi kommer att följa Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer vid eventuell tvist. www.konsumentverket.se, www.arn.se